Вибухівку, що заклали біля підстанції госпіталю, вже не раз використовували у Харкові та області

21.11.2014 10:08 Влада
www.segodnya.ua www.segodnya.ua

В міліції та прокуратурі розповіли подробиці надзвичайної події на вулиці Трінклера в Харкові.

За інформацією прес-служби ГУМВСУ в Харківській області, близько 18:00 20 листопада в міліцію надійшла інформація про те, що в районі електричної підстанції військового госпіталю нібито стався вибух.

На місці події було встановлено, що за вказаною адресою знаходиться паркан військового госпіталю, біля якого і розташована підстанція електропостачання. Згідно із зовнішним оглядом, у результаті події були пошкоджені дощові сливи на даху підстанції та вибиті стекла деяких вікон житлового будинку, розташованого навпроти.

Читайте також: ДЕСЯТЬ ДИВЕРСІЙНИХ ГРУП ДІЮТЬ У МІСТІ. ХАРКІВСЬКІ ПАРТИЗАНИ - НАЙВІДОМІША
 
                    ЗНОВУ. У ХАРКОВІ З ГРАНАТОМЕТА ОБСТРІЛЯЛИ ВІЙСЬКОВИЙ СКЛАД
                     ВИБУХ У ПАБІ ХАРКОВА. ПОСТРАЖДАЛІ УРАЖЕНІ МЕТАЛЕВИМИ ОСКОЛКАМИ
                     СБУ ВСТАНОВИЛА ОСІБ, ЯКІ ПІДІРВАЛИ ПАБ "СТІНА". ЇМ ІНКРИМІНУЮТЬ СЕРІЮ ТЕРАКТІВ
                     У ЦЕНТРІ ХАРКОВА ВИБУХ. МІЛІЦІЯ ВИЇХАЛА НА ТРІНКЛЕРА (ОНОВЛЕНО)


Вилучено речові докази. Здійснено поквартирний обхід будинків, розташованих поблизу місця скоєння злочину, і опитано близько 40 осіб. Також будуть відпрацьовані відеозаписи з камер спостереження. Призначені і проводяться ряд експертиз.

Електрична підстанція харківського військового госпіталю не була метою диверсантів.

Про це заявив прокурор області Юрій Данильченко.

- За тими об'єктивними даними, які ми отримали на місці події, перешкод для вибуху підстанції не було. Вибуховий пристрій знаходився трохи лівіше, - пояснив Данильченко. - Були незначні пошкодження від вибухової хвилі, вона пройшла через дах. Але говорити про те, що метою була підстанція, було б неправильно.

За словами прокурора області, що мали на меті - «можуть відповісти тільки ті особи, які це зробили».

Данильченко уточнив, що під час вибуху використовувався пристрій, аналогічний тим, що застосовували раніше на території Харківської області. Він мав детонатор зі сповільнювачем (час - від декількох хвилин до декількох діб). Правоохоронці припускають, чека була висмикнута, але на який час сповільнювався вибух, сказати поки не можуть - для відповідей на всі запитання потрібні результати експертизи.

Автор: Администратор сайта