Як та хто може зчитати інформацію з вашої банківської картки

09.12.2014 13:02 Влада
blog.kupibilet.ru blog.kupibilet.ru
Існує безліч пристроїв, які зчитують інформацію з банківської картки.

Подробиці розповідає начальник відділу боротьби зі злочинами у сфері інформаційної безпеки та платіжних систем управління боротьби з кіберзлочинністю ГУ МВС України в Харківській області Денис Гармаш.

Це так звані скімери – спеціальні накладки, які можуть бути встановлені на банкоматах, платіжних терміналах у торгових мережах (pos-терміналах), або використовуватись окремо.
– Часто працівники торгових мереж, які працюють з такими «доповненими» pos-терміналами, або самі шахраї, або співробітничають із ними. Вони можуть вашу карту, коли ви відволіклися, прокатати не тільки через платіжний термінал, а й через скімер, – пояснює підполковник міліції.

Тому при використанні картки для розрахунків її завжди треба тримати у полі зору, не відволікатися і не відвертатися. Ще більш пильним треба бути при користуванні банкоматом. Уважно оглядати перед використанням: чи нема там якихось сторонніх тіл. Усе, що не монолітно закріплене на банкоматі (на клавіатурі, приймачі для карти, віконці для видачі грошей), може бути накладкою, яку використовують шахраї.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №140 від 22.11.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта