Закордонний паспорт оформлюватимуть у новій установі у Харкові

05.07.2013 10:17 Влада
http://vinnitsaok.com.ua http://vinnitsaok.com.ua
Адміністративні послуги, які здійснює Державна міграційна служба, будуть надавати у дозвільних центрах адміністративних послуг.

Про це сьогодні розповіла заступник директора Депертаменту начальник управління підприємництва і дозвільних процедур Харківської міської ради Аліна Синицька.

З 1 січня 1014 року в центрах надання адміністративних послуг можна буде отримати документи, видачею яких зараз займається Державна міграційна служба (набуття громадянства України, паспорт громадянина України, документи для виїзду за кордон, документування іноземців, реєстрація та зняття місця проживання, набуття статусу біженця або набуття додаткового захисту). Зараз ведеться робота по підготовці такої реорганізації. І поки, за словами Аліни Синицької, не відомо, надаватимуть ці послуги в ДМС чи лише в центрах адміністративних послуг.

Зараз іде реформа на законодавчому рівні, - пояснила Аліна Синицька. - Але згідно Закону України «Про адміністративні послуги», послуги, які надаються у дозвільних центрах, в іншому місці надаватися не можуть.

Нагадаємо, що до 1 жовтня у всіх районах Харкова мають відкритися територіальні дозвільні центри.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта