Залізнична міліція щоночі обстежує мости у двох напрямках

04.08.2014 09:23 Влада
www.mediaport.ua www.mediaport.ua
Залізниця на Харківщині має «некошені ниви» для терористичної діяльності.

 Як пояснив заступник начальника Управління – начальник міліції громадської безпеки УМВС України на Південній залізниці полковник міліції Анатолій Толмачов, одних тільки залізничних мостів у цілодобовому режимі охороняється аж 12, і ще 21 залізничний міст постійно обстежується, у тому числі й кінологічними службами.

Читайте також: На Південній залізниці працюють фільтраційні групи

– З метою попередження терористичних актів забезпечено діяльність двох пересувних міліцейських груп, до складу яких входять співробітники оперативних підрозділів, патрульної служби, стрільці воєнізованої охорони та працівники Служби колії Південної залізниці, – каже Анатолій Толмачов. – Члени зазначених груп озброюються табельною автоматичною вогнепальною зброєю та спеціальними засобами. Ці групи діють щодня у вечірню і нічну пору на ділянці Харків – Ізюм, де обстежується 13 залізничних мостів, і на ділянці Харків – Куп’янськ, де обстежується вісім залізничних мостів.

За словами правоохоронця, ці групи постійно оглядають залізничні рейки, стрілочні переводи, залізничні мости, прилеглу до них територію та шукають сторонніх людей, підозрілі предмети, на кшталт проводів, коробок, згортків і тому подібних речей, сліди підкопів під рейки та інші ознаки втручання в механізми залізниці.

Також міліціонери разом із підрозділами шляхової служби та воєнізованої охорони Південної залізниці посилюють охорону стрілочних переводів і вантажних вагонів, якими перевозять паливно-мастильні матеріали та інші небезпечні речовини.

Артем Богдан, матеріал з газети "Слобідський край" № 92 від 02.08.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта