У Добкіна розповіли, коли включать батареї

27.09.2013 10:44 Влада
http://flashtuchka.livejournal.com/ http://flashtuchka.livejournal.com/
Харківська область буде повністю готовою до зими до 1 жовтня.

Наразі вирішуються останні питання. За планом, до 5 жовтня тепло має з'явитися в об'єктах соціальної сфери (лікарнях, школах, дитячих садках тощо), а до 15-го — в житлових будинках.

Рішення про достроковий пуск опалення можуть прийняти органи місцевого самоврядування, не чекаючи вказівки від вищого керівництва. Так, за законодавством опалювальний сезон може початися раніше 15 жовтня, якщо середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні +8º С.

- Якщо в якихось населених пунктах виникне необхідність почати опалювальний сезон раніше, то таке рішення мають самостійно ухвалити органи місцевого самоврядування, не питаючи ні у кого дозволу, - сказав перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.
Наразі житлове господарство області до зими підготовлене на 99,33 %, на що було витрачено 115 із 119 запланованих млн грн. До опалювального сезону вже готові 14 тис. 671 житлових будинків (99,35 %).

- У житловому фонді комунальної власності виконаний ремонт 1753 покрівель, тобто 99 % від потреби, - сказав директор Департаменту житлово-комунального господарства і розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива. - Повністю виконані усі заплановані роботи по заміні та ремонту опалювальних систем, промивці опалювальних печей та ремонту систем гарячого та холодного водопостачання.

Завершуються роботи з підготовки до зиму у Красноградському районі та у Харкові. Так, на Красноградщині залишилося відремонтувати дві покрівлі. Це планують зробити вже до кінця тижня. Харків же готовий на 98,1 %.

- На 99 % вже підготовлені котельні в області, на 99,3 % - теплові мережі, на 100 % - центральні теплові пункти, - розповів Роман Грива.

Наразі по області ще не готові дев'ять котельних. З них шість у Дергачівському, дві у Нововодолазькому районі та одна в Ізюмі. Тим не менш, як завірили у Будинку Рад, всі роботи будуть виконані за планом. Запас вугіллю на котельну на сьогодні складає 7498,6 т.

Як розповів перший заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Володимир Губа, до сезону вже готові всі великі енергетичні об'єкти області. Зокрема, харківська ТЕЦ-5 провела ремонт котельного обладнання та поточний ремонт енергоблоків № 2 і № 3. Вже укладені договори на постачання газу до кінця 2013 року, а в якості резервного палива заготовлений мазут.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта