Заступник військового комісара Харківської області погорів на мізерному хабарі

17.03.2015 12:00 Влада
www.depo.ua www.depo.ua
Військовою прокуратурою Харківського гарнізону Центрального регіону затримано хабарника з військкомату.

Військовою прокуратурою Харківського гарнізону Центрального регіону України спільно з управлінням СБУ в Харкiвськiй області затримано заступника військового комісара – начальника відділення комплектування одного з районних військкоматів Харкова під час отримання неправомірної вигоди.

16 березня службова особа була викрита в момент отримання грошових коштів у сумі 300 дол. США за сприяння в ухиленні від призову під час мобілізації.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

На даний момент зазначена службова особа затримана у порядку ст. 208 КПК України. Військова прокуратура звернулась з клопотанням до суду щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Окрім того, під час огляду службового кабінету вказаного офіцера військкомату виявлено близько 700 одиниць набоїв калібру 5.45 мм. Пояснити їх походження затриманий не зміг. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів).

Наразі здійснюються першочергові слідчі дії.

Джерело: сайт ГПУ
Автор: Администратор сайта