Хто найчастіше хворіє на рак. Процент виживання

10.02.2014 12:35 Суспільство
http://mailbl.bget.ru http://mailbl.bget.ru
Більше половини хворих в Харківській області повністю виліковуються.

Щорічно в Харківській області захворюють близько 10 тис. осіб. З них 1 тис – на рак молочної залози. Рівень захворюваності в регіоні – трохи вищий за середньоукраїнський. Усього ж на обліку перебуває 69 тис. онкохворих. Про це “СК” повідомила заступник директора з медичної частини Харківського обласного клінічного онкологічного центру Галина Єфимова.

Читайте також: Харківський онкоцентр. Ціни на лікування

Як цілителі-обманщики убивають хворих на рак. Коментар харківського онколога

Рак у дітей. Що мусить насторожити батьків та чому лікуються за кордоном

- Показник виживання до року (який означає, що людина не прожила року з того моменту, як їй поставили діагноз) у нас прогресивно знижується. Повне виліковування спостерігається у 60 % пацієнтів,- розповіла лікар.

Щодо віку, пік захворюваності у жінок настає у 55–60, у чоловіків – в 60–65 років. Почастішали випадки раку як серед чоловіків, так і серед жінок працездатного віку.

Оскільки рак молочної залози — одна з найпоширеніших форм онкозахворювання у жінок, минулого року в області провели тиждень боротьби з раком молочної залози, у рамках якого проводилося безкоштовне обстеження жінок.

- У засобах масової інформації та в нашому онкоцентрі це анонсувалося. До нас звернулася велика кількість жінок. Причому в деяких із них, які не мали ніяких скарг, а просто вирішили скласти компанію подрузі, виявили початкову форму раку, - розповіла Галина Єфимова, - Тож краще медичні огляди робити уже з 18 років. Тому що рак молочної залози зустрічається і в доволі молодому віці: і в 20, і в 22 роки.

Уже постійне обстеження (раз на два роки) з допомогою мамографа необхідно проводити із 40 років. Якщо у жінки були передпухлинні стани, чи вона перенесла під час лактації мастит, або операції з видалення фіброаденоми тощо, їй треба проводити обстеження набагато частіше, бути на контролі у лікарів, аби не допустити подальшого розвитку онкологічної патології.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" № 17 від 8.02.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта