Санепідемстанції в Україні ліквідують

10.10.2012 06:05 Суспільство
http://dniprovskivogni.ru http://dniprovskivogni.ru
До кінця року в Україні ліквідують санітарно-епідеміологічні станції.

Заходи вживаються згідно Наказу МОЗУкраїни від 21 вересня 2012 року №176-О "Про ліквідацію бюджетних закладів,закладів і організації, що належать до сфери управління міністерства охорони здоров'я України".

Про це повідомила головний сантіарний лікар Харкова Ірина Зубкова, пише сайт міськради. Вона зазначила, що СЕС мають бути ліквідовані до 21 грудня 2012 року, а функції її передажуть Держсанепідемслужбі і її структурному підрозділу - Центру медичної профілактики.
За словами Зубкової, перевірками тепер займеться Держсанепідемслужба, а лабораторними дослідженнями - Центр медичної профілактики. Виходячи із цього, у міській СЕС очікуються значні скорочення штату. Всі парцівники будуть звільнені, а потім наново влаштовані на роботу в нові структури, при цьому з 900 працівників залишаться не більше 700.
- Наші співробітники займуть посади, які їм запропонують у Центрі зайнятості. ми вже провели поитування серед працівників відносно того, хто на кого хоче перекваліфікуватися, - додала Зубкова.

В липні 2012 року главою ДЖержепідемслужби України у Харківській області була призначена головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова. Зараз готується штатний розпис регіонального управління структури.

Автор: Администратор сайта