У кафе Харкова масово постачали підробний алкокоголь. Виявлено склад (ФОТО)

31.07.2014 07:34 Суспільство
фото прес-служби Міндоходів фото прес-служби Міндоходів
Горілка, яка потрапила зі складу у продаж, мало не позбавила людину життя. 41-річна харків'янка придбала в кафе горілку. Однак у той же день жінка потрапила до лікарні. Діагноз – отруєння сурогатами алкоголю.

Про це розповідає начальник відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів ОУ ГУ Міндоходів у Харківській області Олександр Черкас.

По даному факту заведено кримінальне провадження за ознаками злочину, передбачений ч. 3 ст. 204 КК України, у ході якого працівники податкової міліції перевірили канали, з яких дана горілка потрапляла до роздрібної торгівельної мережі. Так оперативники виявили склад, де зберігалися тисячі пляшок алкогольних напоїв. Коньяк, настоянки, вино, горілка – усе це транспортувалося та в подальшому продавалося харків’янам.

Читайте також: ЦІНИ НА РИНКАХ ТА В МАГАЗИНАХ ХАРКОВА ЗМІНИЛИСЬ. СТАТИСТИКА
                      ВОЛИНЯНИН ЗБЕРІГАВ У ГАРАЖІ У ХАРКОВІ 16 ТИСЯЧ ПАЧОК РОСІЙСЬКИХ ЦИГАРОК (ФОТО)
                      У МІЛІЦІЇ РЕКОМЕНДУЮТЬ КРИЧАТИ "ПОЖЕЖА!", ЯКЩО ВАС ГРАБУЮТЬ У ТРАНСПОРТІ

Завідував цією алкогольною отрутою 26-річний харків’янин. У чоловіка не було жодних документів, які б дозволяли йому вести свій «бізнес»: ані державної реєстрації як суб’єкта підприємницької діяльності, ані ліцензії на право здійснення торгівлі підакцизними товарами.

У ході оперативних дій співробітники оперативного управління встановили, що «підприємець» діяв не сам. Виконуючи обов’язки комірника, він «прийняв» до свого «бізнесу» одного водія та експедитора, який вирішував організаційні питання зі збуту алкоголю. Так вони розповсюджували свій товар у кафе, магазинах та інших роздрібних торгівельних об’єктах.

«В ході оперативних дій були вилучені алкогольні напої у кількості більше 19 тисяч пляшок на загальну суму 969 тис. грн та рідина з характерним запахом спирту у баклажках ємністю 5 л  у кількості 299 штук на загальну суму 52 тис. грн,- зазначає Олександр Черкас. - Усього ж з даного складу вилучено товару на загальну суму в 1 млн 21 тис. грн»

На теперішній час встановлюються особи, які причетні до скоєння злочину, канали постачання даної лікеро-горілчаної продукції та походження фальсифікату.

Автор: Администратор сайта