Як харків'яни здають кров для міліції та "Беркута" (ФОТО)

22.02.2014 11:01 Суспільство
фото Олени Красько фото Олени Красько

Сьогодні кров для постраждалих в Києві військовослужбовців внутрішніх військ і міліціонерів спецпідрозділу «Беркут» збирали в Харківському обласному центрі служби крові.

Ця акція триває уже тиждень, за цей час близько 150 харків’ян погодилися стати донорами.

Служба збору крові контактує з представниками МВС, навчальними закладами. І у разі екстреної ситуації збір крові можуть збільшити до 300-400 доз за день. У плановому режимі за день збирається 150 - 200 доз компонентів крові.

- Протягом тижня харків’яни зверталися до нас з проханням взяти їх кров та використати для постраждалих. Кількість донорів порівняно з попереднім етапом збільшилася на 20-30 %. У зв’язку з останніми подіями, що відбуваються в країні, ми збільшили наші запаси і тепер маємо 600-700 доз донорської крові. Окрім нас, по Харківській області працюють 20 відділів заготовки крові, - розповів заввідділу комплектування донорських кадрів Харківського обласного центру служби крові Юрій Верховенко.


Про акцію донори дізналися з різних джерел.

- Я прочитав про це у соціальній мережі і вирішив таким чином підтримати хлопців з внутрішніх військ та "Беркута", - пояснює дев’ятнадцятирічний студент автотранспортного технікуму.

Один із донорів розповів про те, що йому подзвонили з університету та попросили здати кров.

Станом на 11 годину 22 лютого до служби крові прийшло близько 10 донорів. Працівники пояснюють таку малу кількість людей тим, що сьогодні в них вихідний.

Запиту на донорську кров поки не надходило з Києва чи інших областей України. Але, за словами Юрія Верховенка, Харківська обласна служба крові у будь-яку хвилину готова надати свою допомогу.

- У нас є транспорт, спеціально обладнаний для перевозки крові та її компонентів. Якщо буде запит на кров з інших областей, наша адміністрація піде назустріч, - пояснив Верховенко.

Олена Зозуля

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта