Три коронні салати від учасника “МастерШеф” Івана Трушкіна
«Брізе». Для його приготування потрібно очистити від шкірки та порізати солодкий перець і помідори, додати листя салату Айсберг, сир фета та запарені фініки без кісточок (сухофрукти). Для заправки використати бальзамічний оцет, оливкову олію, сіль, перець і свіжі трави – петрушку, базилік, естрагон, тим’ян і шавлію. Поєднання солодкого фініку та фети дає дуже оригінальний смак.
«Ранкова свіжість». Туди входить три сорти салатів (Айсберг, Лола-роса і Лола-біона), помідори без шкірки, перепелині яйця та апельсин. Заправка складається з бальзамічного оцту, лимонного соку, соєвого соусу, тростинного цукру, солі, перцю й зелені.
«Теплий салат із печінкою». Для його приготування печінку потрібно обсмажити на вершковому маслі з усіх боків. Додати у сковорідку трошки води для того, щоб печінка протушкувалася. Після цього воду вилити, додати соєвий соус і оливкову олію. Коли маса загускне, посипати печінку кунжутом. У тарілці змішати листя салату Айсберг і солодкий перець, додати порізану тонкими шматочками печінку. Заправляється страва бальзамічним оцтом, оливковою олією, солиться, перчиться та посипається рубленою зеленню.
Ірина Гудзь, матеріал з газети “Слобідський край”№8 від 18.02.2014