Готуємо розсольник з маринованими помідорами

17.03.2020 20:00 Корисно
фото kopilka-kulinara.ru фото kopilka-kulinara.ru
У холодильнику стоїть відкрита банка маринованих помідорів, і ви не встигаєте їх з’їсти? Приготуйте з ними пісний розсольник. Ситний, з насиченим смаком і ароматом, такий розсольник вам має сподобатися.

Знадобляться:
мариновані помідори – 300 г,
помідор свіжий – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
яблуко – 1 шт.,
картопля – 1 шт.,
часник – 1–2 зубчики,
булгур – 50 г,
томатна паста – 30 г,
соняшникова олія (нерафінована) – 20 мл,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
зелень (свіжа) – кілька гілочок.

Цибулю, часник і моркву почистити, цибулю і часник дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. Яблуко почистити і порізати маленькими кубиками. Картоплю почистити і теж порізати кубиками. Розігріти в сковороді трохи олії та злегка обсмажити спочатку порізану цибулю і подрібнений часник, потім додати натерту моркву і порізане яблуко, обсмажити все разом трохи. Свіжий помідор помити і порізати невеликими шматочками, додати до овочів, трохи потушкувати під кришкою, 3–5 хвилин. Потім перекласти овочі в каструлю, залити 1,5 л води, довести до кипіння і варити 10 хвилин на невеликому вогні під кришкою. Всипати промитий булгур. Почистити мариновані помідори від шкірки, подрібнити в пюре і трохи потушкувати на сухій розігрітій сковороді, щоб злегка випарити рідину. У каструлю викласти порізану картоплю, проварити 7–10 хвилин, потім додати подрібнені мариновані помідори, посолити і поперчити за смаком. Заправити томатною пастою і варити до готовності булгуру. Прибрати страву з вогню і дати настоятися. Подаючи на стіл, у кожну тарілку можна налити трохи ароматної соняшникової олії і посипати розсольник порізаною зеленню.

Автор:
Олеся Скачко