Готуємо «сире» варення з аґрусу і апельсина
Знадобляться:
аґрус – 300 г,
апельсин – 1 шт.,
цукор – 300–450 г.
Аґрус і апельсин помити. Ягоди аґрусу почистити від хвостиків і гілочок. Апельсин ошпарити окропом, порізати на тонкі дольки, вийняти кісточки. Щоб не гірчило, можна вирізати тільки м’якоть апельсина. Подрібнити продукти блендером або пропустити через м’ясорубку, додати цукор і перемішати. Цукор можна регулювати – його кількість залежить від того, наскільки аґрус солодкий, головне, пам’ятати – якщо цукру буде мало, варення не зможе довго зберігатися.
Готове апельсиново-аґрусове пюре перекласти в заздалегідь підготовлену чисту і суху банку, зверху можна насипати невеликий шар цукру, і закрити поліетиленовою кришкою (її теж заздалегідь обдати окропом). Зберігати в холодильнику.