Готуємо жульєн з куркою і грибами на сковорідці
Знадобляться:
куряче філе – 400 г,
печериці – 300 г,
цибуля ріпчаста – 100 г,
вершки (жирні) – 200 мл,
твердий сир – 150 г,
соняшникова олія – 2 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
зелень свіжа (будь-яка) – для подачі.
Куряче філе помити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю почистити і дрібно порізати. На соняшниковій олії обсмажити спочатку злегка куряче м’ясо, потім додати порізану цибулю і смажити разом хвилини 3–4. Печериці помити, обсушити, крупно порізати і додати в сковорідку до м’яса і цибулі. Коли рідина з грибів випарується, посолити і поперчити за смаком і готувати, помішуючи, ще 5–7 хвилин. Потім влити в сковорідку вершки, прогріти все разом і додати натертий на крупній тертці сир. Перемішувати не потрібно. Накрити кришкою, вимкнути вогонь – сир повинен розплавитися.
Читайте також Страва на сніданок: готуємо пухкий омлет «Пуляр» на сковороді
Подаючи жульєн на стіл, прикрасити його листочками зелені. Подавати на стіл можна як у сковороді, якщо дозволяють її розміри і місце на столі, так і порційно.