Рецепт дня на карантині: готуємо шкмерулі, або курку по-грузинському
Тому чому б не спланувати подорож до Грузії? Тим паче шкмерулі — одна з традиційних страв грузинської кухні — готується доволі легко та з доступних інгредієнтів. Приготована за цим рецептом курочка виходить дуже ароматною і вельми смачною.
Можна готувати будь-які частини курки в будь-якій кількості. Якщо курячого м’яса всього півкілограма, часнику можна взяти менше, наприклад, 4 зубчики.
Знадобляться:
курка (приблизно 1,5 кг) – 1 шт.,
молоко – 100–200 мл,
вода – 80 мл,
часник – 1 головка (або кілька зубчиків),
сіль – за смаком,
олія – для змазування.
Курку розділити на частини, кожен шматочок натерти сіллю, а потім обмазати олією (в такій послідовності, щоб сіль залишилася на м’ясі).
фото iamcook.ru
Далі посмажити кожен шматочок на сковороді або запекти до готовності в духовці: для цього укласти частини курки в форму для запікання і готувати в розігрітій до 200 градусів духовці 30–40 хвилин. У процесі смаження потрібно поливати курку її соком. Часник натерти на дрібній тертці або подрібнити зручним способом.
фото iamcook.ru
Коли до закінчення приготування курки залишається 5–10 хвилин, можна готувати соус: влити в глибоку сковорідку або сотейник 80 мл води, 100–200 мл молока і додати подрібнений часник. Довести суміш до кипіння. Посолити за бажанням, але зовсім трішки, бо курка вже солона. Готувати соус заздалегідь не потрібно, тому що і соус, і курка повинні бути однаково гарячі.
фото iamcook.ru
Дістати з духовки підсмажені шматочки курки, опустити в гарячий соус і відразу прибрати сковорідку з вогню. Шкмерулі готовий — подавати цю страву треба гарячою, можна за бажанням посипати порізаною зеленню. Їсти можна як з будь-яким гарніром, так і без.
Читайте також Страва з овочів: готуємо капустяну запіканку на сковороді