Страва у горщику: готуємо ароматну перлову кашу з яловичиною
Знадобляться:
перловка – 200 г,
яловичина (м’якоть) – 250 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
томатна паста – 1 ст. л.,
олія – для смаження,
часник – 2 зубчики,
вода – 600 мл,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
М’ясо помити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Цибулю і моркву почистити, цибулю порізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці або порізати тонкою соломкою. На сковороді розігріти олію і спочатку обсмажити м’ясо 5–6 хвилин, потім додати порізану цибулю і моркву, готувати ще 5–7 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Розвести томатну пасту в невеликій кількості води, додати до м’яса і овочів, посолити і поперчити, накрити кришкою і готувати ще 5–6 хвилин.
Перловку як слід промити і обсмажити на іншій сковороді без олії 3–5 хвилин до легкого золотистого кольору (попереднє обсмажування зробить крупу більш розсипчастою). В один великий горщик або кілька маленьких викласти рівномірно м’ясо з овочами, перловку, ще трохи посолити і перемішати, залити водою доверху, додати подрібнений або пропущений через прес часник. Накрити кришкою і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин, потім зменшити температуру до 180 градусів і готувати ще приблизно годину. Готову кашу з м'ясом розкласти по тарілках або подавати відразу в горщиках.
Як правильно варити перловку
1. Щоб перловка готувалася швидше, її краще попередньо замочити на кілька годин.
2. Для приготування в каструлі або мультиварці на одну склянку крупи взяти 3 склянки води.
3. Для приготування в мікрохвильовій печі на 1 склянку крупи потрібно взяти 1,5–2 склянки води.
4. Солити перловку можна на початку або в кінці приготування.
5. Пам’ятайте, що перловка збільшується в процесі варіння в кілька разів, тому треба підбирати посуд з урахуванням цього моменту.
Читайте Готуємо домашню варену ковбасу з курячого м'яса — найпростіший рецепт