Аграріїв Лозівського району закликають обстежити посіви сільгоспкультур: що відбувається

22.07.2024 18:45 Агропром

В умовах постійної спеки у Харківській області може різко зрости чисельність та шкодочинність саранових. Окрім цього, існує небезпека розселення шкідника на посіви сільськогосподарських культур та інші території.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Лозівську міську територіальну громаду.

У зв’язку з цим керівників усіх підприємств закликають організувати обстеження посівів сільськогосподарських культур та інших стацій. Особливу увагу варто приділити неорним землям, багаторічним травам та пасовищам поблизу посівів сільськогосподарських культур.

Захисні заходи необхідно проводити за чисельності шкідника, що перевищує економічний поріг шкідливості. Обприскування проводять за чисельності стадних саранових (сарана перелітна, сарана італійська, сарана мароккська, пустельна сарана) 2-5, нестадних саранових (коник блакитнокрилий, коник зелений та інші) – 10-15 екз. на кв. м.

Як йдеться у повідомленні, обробки краще проводити вранці та ввечері, коли комахи знаходяться на рослинах. Кулігу, що рухається, обробляють на площі за 200-250 м від «голови», охоплюючи її по спіралі, яка перевищує фронт куліги.

Нагадаємо, кінець червня – початок липня характеризувалися аномально спекотною і майже бездощовою погодою. Максимальна температура повітря сягала позначки 37,0 градусів тепла. У цей час поверхня ґрунту нагрівалась до 56-65,5 градуса.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram