Безоплатне насіння, корми та добрива: скільки господарств на Харківщині отримали допомогу

17.11.2023 10:46 Агропром
Фото: Надія Янінович Фото: Надія Янінович

Аграрії Харківської області отримали від іноземних фондів та організацій насіння, добрива та корми для тварин і птиці.

Як повідомили медіа «Слобідський край» у Департаменті агропромислового розвитку ХОВА, аграрії Харківщини цьогоріч мали можливість скористатися допомогою від іноземних фондів та організацій. 

Від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) 870 господарств області отримали гуманітарне насіння ячменю, гороху, кукурудзи та соняшнику, 5000 домогосподарств – посівний матеріал картоплі. Насіння овочевих культур отримали 2195 домогосподарств, корми для свиней – 4631,  корми для птиці – 13 000. Ще 2450 домогосподарств отримали курей.

Окрім того, за Програмою USAID з аграрного та сільського розвитку 477 підприємств отримали добрива для ярих і озимих культур (355 аграріїв) та насіння соняшнику і кукурудзи (122 аграрії). 

Асоціація SAFE за сприяння організації «Благодійний фонд «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» передала харківським аграріям насіння овочевих культур французької селекції від компанії GrainesVoltz. Усього 47 тонн насіння капусти, буряку, моркви, цибулі, перцю, огірків, помідорів, баклажанів, кабачків, квасолі, петрушки тощо. 

Більше новин Харківська область на нашому сайті.

Читайте також, Жнива-2023 на Харківщині: як змінилася ціна на новий урожай.

Раніше ми писали, як агропідприємство з Харківщини тримає хліборобський фронт.