У Харківській області аграрії засіяли майже 680 тисяч гектарів

16.06.2023 12:21 Агропром
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край

У всіх громадах Харківської області, де дозволяє безпекова ситуація, триває посівна кампанія. Більше всього зернових та зернобобових засіяли у Богодухівському та Красноградському районах області.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської ОВА.

За словами заступника начальника ХОВА Євгена Іванова, загалом оброблено та засіяно майже 680 тисяч га сільгоспугідь. З них ярими зерновими та зернобобовими культурами засіяно близько 285 тисяч гектарів, соєю – понад 26 тисяч гектарів, а соняшником – більш як 358 тисяч гектарів.

Для проведення комплексу весняно-польових робіт необхідно майже 850 тисяч тонн засобів захисту рослин. Господарства забезпечені засобами на 89 %, а саме в наявності 752 тисячі тонн пестицидів. Підприємства продовжують укладати договори на постачання засобів захисту рослин залежно від потреби.

Також Євген Іванов розповів, що в області діє оперативна група з координації заходів розмінування. Вона веде облік розмінованих територій, і впроваджено систему взаємодії підрозділів розмінування різних відомств у ході виконання робіт.

Нагадаємо, у Харківській області заміновано більш ніж 500 тисяч гектарів сільськогосподарських земель.

Нагадаємо також, що у Балаклійській громаді, враховуючи пропозиції ДСНС України та з метою захисту населення, заборонили проведення сільськогосподарських робіт на деяких територіях громади.

Раніше ми писали, що у Балаклійській громаді почала працювати машина  для розмінування, яку виготовили спеціалісти регіону.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.