16 атак: ворожі підрозділи намагалися прорвати оборону Куп'янського фронту

23.12.2023 08:34 Всі Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Село Синьківка Харківської області вкотре зазнала авіаційного удару.

В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 16 атак ворога в районі Синьківки Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ, повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генерального штабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

Крім того, минулої доби російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 23 БпЛА типу “Shahed-136/131”. Протиповітряною обороною 19 ударних БпЛА знищено, повідомляє Генштаб.

Нагадаємо, окупаційна армія намагатиметься захопити село Синьківка Куп’янського району до Нового року. Наразі поблизу населеного пункту тривають важкі бої, а російська сторона вже декілька разів повідомляла про захоплення села. Причиною, з якої агресор продовжує «давити» саме на цій ділянці, є стратегічна складова. Вже кілька разів була інформація від російських воєначальників, яка не відповідає дійсності, що росіяни взяли Синьківку.

Автор:
Олег Артаєв
Теги: