Буданов особисто брав участь у звільненні Вовчанського агрегатного заводу – ГУР

09.10.2024 16:00 Всі Новини
Кироло Буданов /Фото: ГУР України Кироло Буданов /Фото: ГУР України

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов особисто брав участь в операції звільнення Вовчанського агрегатного заводу, в якій було задіяно кілька груп ГУР.

Як передає «Слобідський край», про подробиці операції розповів в ефірі марафону «Єдині новини» офіцер спецпідрозділу Тимура ГУР МО України з позивним Лінукс.

– Не секрет, що Кирило Олексійович Буданов часто безпосередньо бере участь в операціях. У цій конкретній місії він був з нами в ключовий момент, кілька днів безпосередньо керував процесом. І це добре підтримує бійців і дає їм мотивацію, – зазначив розвідник.

Також спецпризначенець додав, що втрата росіянами Вовчанського агрегатного заводу відкрила нові перспективи для українських військових щодо звільнення півночі Харківщини. Загалом боротьба за цей завод тривала понад чотири місяці.

– Нам вдалося непомітно для ворога скупчити потрібну кількість сил. Поступово, за допомогою груп спецпідрозділу Тимура ГУР, ми захопили будівлю за будівлею. В результаті звільнили 30 будівель і завершили операцію взяттям у полон росіян, – сказав військовий.

При звільненні Вовчанського заводу було задіяно кілька груп спецпідрозділу Тимур, такі як «Стугна», «Парагон», «Юнгер», РДК, БДК та «Терор».

  – Це була складна операція на кілька етапів, до виконання якої були залучені значні сили: безпілотні системи, артилерію та особовий склад з досвідом зачистки подібних об'єктів. Це було наше завдання, і ми його виконали повністю, – підсумував розвідник.

Раніше ми писали, що на Харківському напрямку спецпідрозділи ГУР звільнили від окупантів Вовчанський агрегатний завод, який росіяни перетворили на фортецю і декілька місяців тримали оборону.