У харківській підземці знайшли схрон зі зброєю

28.12.2023 21:11 Всі Новини
Фото: general cosmosa Фото: general cosmosa

Крім того, була вилучена й унікальна військова техніка – трофейний танк.

У харківському метро, в шахті ділянки лінії, що будується, знайшли склад зброї, повідомляє «Слобідський край», посилаючись на інтерв'ю голови Нацполіції України Івана Вигівського. 

Підбиваючи підсумки року, в інтерв'ю «Українським новинам», Іван Вигівський повідомив, зокрема, про вилучення вогнепальної зброї. Як з'ясувалося, зброї найбільше везуть з фронту.

– Це здебільшого трофейна зброя. Найбільше ми вилучаємо в Харківській і Дніпропетровській області. Це автомати, кулемети. Серйозний склад зброї ми вилучили в шахті в Харківському метрополітені, який будується, – сказав начальник Нацполу.

Крім того він розповів про вилучення унікальної військової техніки – трофейного танку. Його вилучали разом з СБУ. Злочинці хотіли продати його в один із мирних регіонів. 

Усього, за даними глави Нацполіції, у 2023 році Національною поліцією з незаконного обігу вилучено 5117 одиниць вогнепальної зброї, 1662 гранатомети, майже 17,7 тис. гранат, майже 16,8 тис. мін та інших боєприпасів, 2926 кг вибухових речовин та понад 1,8 млн боєприпасів та набоїв.

Ми писали, як поліцейські Харківщини вилучають з незаконного обігу зброю та боєприпаси.

Також нагадаємо, які цікаві «знахідки» виявили кінологи 5-ї Слобожанської бригади НГУ. 

Автор:
Дмитро Саломанка