У Харкові пенсіонерка ледь не загинула через пральну машину

16.12.2023 13:05 Всі Новини
Фото: ДСНС Фото: ДСНС

Протягом доби підрозділи ДСНС Харківщини врятували трьох людей від пожеж.

Вночі проти 16 грудня, близько 02:35, у Харкові на вулиці Академіка Вальтера в одній з квартир сталося коротке замикання пральної машини, яке до пожежі не призвело, проте спричинило сильне задимлення, повідомляє «Слобідський край», посилаючись на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області.

Рятувальники врятували із задимленої зони 82-річну жінку.

Майже одночасно з цим трапилась пожежа у підвалі будинку на вулиці Нікітіна у Харкові. Там горів матрац на площі 1 кв. м. Вогонь був ліквідований ще до прибуття надзвичайників. Проте вогнеборці провели розвідку в задимленому підвалі ланкою газодимозахисної служби та виявили там 42-річного чоловіка. Він отримав отруєння чадним газом і був госпіталізований до лікувального закладу.

Удень 15 грудня у селі Квітневому Близнюківської громади рятувальники відшукали у задимленій приватній оселі 70-річну жінку, яка за станом здоров’я не могла самостійно пересуватися, і негайно винесли на свіже повітря, врятувавши їй життя. Там горів диван та домашні речі на площі 16 кв. м. Причиною цього стало коротке замикання електричного подовжувача, який живив електрообігрівальний пристрій.

Нагадаємо, в Ізюмському районі 15 грудня до лікарні з пораненням обох рук госпіталізували 15-річного хлопця.

Ми також писали, що жителям Харківської області рекомендують не наближатися до ліній електропередачі

Автор:
Дмитро Саломанка