У п’ятьох громадах Харківщини створять освітні простори

Promo
02.11.2023 10:20 Всі Новини

У Пісочинській, Дергачівській, Малоданилівській, Вільхівській та Роганській громадах відкриють дитячі освітні простори.

Як повідомляє медіа  «Слобідський край», 30 жовтня БО «БФ Посмішка ЮА» разом з БО «БФ Громадська ініціатива – Хто, як не ми!» за підтримки Харківської РВА та п’ятьох громад області підписали меморандум про співпрацю. У рамках цього проєкту в Пісочинській, Дергачівській, Малоданилівській, Вільхівській та Роганській громадах відкриють DLC – Цифрові освітні простори.

– Це важливий крок у розвитку наших громад. Цифрові освітні простори відкривають нові можливості для наших дітей, надаючи їм доступ до якісної освіти та розвитку. Цей проєкт не лише навчальний інструмент, він є способом зближення та підтримки наших громад. Ми прагнемо забезпечити кожну дитину можливістю розвиватися та здобувати знання незалежно від її статусу чи місця, де вона знаходиться. Разом ми можемо створити середовище, щоб кожна дитина мала можливість реалізувати свій потенціал та сприяти процвітанню регіону. Я вірю, що проєкт буде успішним та відкриє нові горизонти для нашої молоді, – зазначив начальник Харківської РВА Володимир Усов.

Освітні простори будуть обладнані комп’ютерною технікою та навчальними матеріалами. Заняття проводитимуть учителі та ментори, які вже пройшли спеціалізовану підготовку. Окрім того, фахівці забезпечуватимуть психоемоційну підтримку дітей.

– Цифрові освітні центри – це не лише місце, де можна отримати доступ до освіти, але й спільнота, яка підтримує та надихає тих, хто потребує допомоги. Ми робимо все можливе, щоб створити безпечне та дружнє середовище для навчання і розвитку, – зауважила кураторка проєкту по Харківській області від БО «БФ Громадська ініціатива – Хто, як не ми!» Світлана Жидецька.

До речі, «БФ Посмішка ЮА» та «БФ Громадська ініціатива – Хто, як не ми!» спільно працюють над реалізацією соціальних проєктів в Україні. Їх діяльність здійснюється в рамках проєкту «Міжсекторальна підтримка людей, які постраждали внаслідок бойових дій у південних та східних областях України». З його реалізацією допомагають партнери – ГО «Клуб рибалок України – Юей Фішинг Клуб», ГО «ЙЕС», ГО «Платформа Єднання», ГО «За Розвиток» за підтримки Гуманітарного фонду для України.

– Ми вдячні всім, хто долучився до цього проєкту. Ми щасливі, що можемо підтримати дітей в їхньому прагненні до навчання та розвитку. Разом з цими громадами ми робимо крок до майбутнього, де кожна дитина може бути успішною, – сказала координаторка проєкту по східній частині України від БО «БФ Посмішка ЮА» Ганна Сирцева.

Нагадаємо, жителі міста Дергачі Харківської області, домоволодіння яких були пошкоджені внаслідок російських обстрілів, отримають тарпауліну (тент для накриття даху). Раніше ми писали, ще п'ятьом відсоткам студентів Харківського національного політехнічного університету «ХПІ» будуть виплачувати стипендії, починаючи з серпня.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.