Ворожі ДРГ намагалися проникнути на Харківщину

25.11.2023 18:09 Всі Новини

Російські ДРГ кілька разів намагалися проникнути на Харківщину протягом останніх тижнів.

 

Російські диверсійно-розвідувальні групи продовжують намагатися проникнути до України на Сумському напрямку, повідомляє «Слобідський край».

Нещодавно ДРГ виявили і в Харківській області. Як розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, ДРГ намагаються викрити позиції Сил оборони, по яких надалі наноситься вогневе ураження із застосуванням різноманітного озброєння з території росії. Втім Україна має протидиверсійні резерви, які при появі і викритті ДРГ спрямовуються в ті місця для того, щоб зачистити місцевість.

Демченко також зауважив, що з інженерного погляду укріплювати лінію кордону наразі досить складно через російські обстріли території Чернігівщини, Сумщини, Харківщини.

– Тому є такі території, де варто працювати саме протидиверсійним резервом, – зазначив Демченко.

Нагадаємо, що на Слобожанському напрямку противник проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в бєлгородській області. Протягом минулої доби ворог обстрілював прифронтові та прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів області. Зокрема, під ударами росіян перебувала Козача Лопань

Автор:
Олег Артаєв