Кулич та до кулича. Скільки коштує Великодній стіл у Харкові
До великоднього столу ми зібрали основні продукти, які пригодяться слобожанським господарям та господаркам: яйця, м’ясо, молочну продукцію, муку та цукор тощо.
Таким чином, за нашими підрахунками, якщо скуповуватиметеся в супермаркеті, то розраховуйте виділити на ці основні продукти з розрахунку на одну особу близько 400 грн, якщо ж на ринку – на сотню менше. Разом із тим, акцентуємо, що до нашого переліку не входять овочі та фрукти, алкогольні напої, солодощі...
Ці продукти можуть додати до бюджету ще декілька сотень гривень. Тож у півтисячі можна і не вкластися.
Середні ціни великодніх продуктів у Харкові:
яйця – 11–12 грн/10 шт.
м’ясо, свинина – 70–90 грн/кг
сало – 45–70 грн/кг
ковбаса – 70–100 грн/кг
борошно – 10 грн/кг
цукор – 11 грн/кг
сметана – 40 грн/л
масло вершкове – до 20 грн/200 г
молоко – 12 грн/л
сир – 35 грн/кг
баночка хрону – 10 грн
сухофрукти на паску – 20 грн за 100 г родзинок і 100 г кураги
барвники для яєць – 5 грн.
Тетяна Василець, матеріал з газети "Слобідський край" №40 від 04.04.2015