На скільки збільшилася ціна на цукор (Графіка)
«Якщо порівнювати з минулим роком, то бачимо, що приріст оптово-відпускної ціни в поточному році значно менший, ніж минулоріч, хоча собівартість виробництва зросла. Відтак, в середньому оптово-відпускні ціни в вересні коливались в межах 12,5-13,6 грн/кг, в жовтні ― 12,8-14,1 грн/кг. Приріст в середньому склав 2,6 %», ― прокоментувала ситуацію Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор».
Що стосується роздрібних цін, за даними асоціації, вартість вагового цукру зросла в середньому на 5,4 % за місяць, фасованого ― на 1,1 %. Серед основних причин: подорожчання енергоносіїв та девальвація національної валюти, - повідомляє Аграрне інформаційне агентство.
За даними «Укрцукру», станом на 14 листопада в Україні виготовлено 1,4 млн т цукру з 9,3 млн т цукрових буряків. Сезон розпочали 42 цукровы заводи. Щодоби виробляється 20,6 тис. т цукру при середньому виході 14,88 %.
Микола Мельник