Проїзд у харківському міському транспорті залишиться безкоштовним

21.11.2023 21:10 Економіка

Сьогодні виконком Харківської міськради схвалив проєкт бюджету міської територіальної громади на 2024 рік

Загальний обсяг доходів бюджету становитиме 17 млрд грн. Основним джерелом доходів, як і в попередні два роки, буде податок на доходи фізичних осіб. У структурі доходів бюджету наступного року він становитиме 55,1%, або 7,2 млрд грн. Крім того, місцеві податки та збори складуть 4,7 млрд грн, повідомляє «Слобідський край» із посиланням на інформацію заступника міського голови – директора Департаменту бюджету і фінансів Тетяни Таукешової.

Як і в попередні роки, збережене фінансування витрат на забезпечення безкоштовного проїзду в метро, трамваях, тролейбусах і автобусах. На це передбачено майже 1,2 млрд грн.

У бюджеті Харкова на наступний рік предбачена і щомісячна адресна грошова допомога неповнолітнім дітям загиблих воїнів. 

– І хоча, звісно, жодна сума не врятує від втрати батька або матері, ми сподіваємося, що ця підтримка хоч трохи полегшить життя рідним полеглих героїв, – повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Тепер бюджет мають ухвалити депутати міськради на сесії, котра відбудеться завтра, 22 листопада. Сесія пройде в дистанційному режимі.

Нагадаємо, із бюджету Харкова на забезпечення оборони та безпеки міста у цьому році виділено 474 мільйони гривень. Загалом з початку війни – 825 мільйонів гривень. 

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор:
Олег Артаєв