Безрибний «лосось»: готуємо на свята
Цей цікавий рецепт стане вам у пригоді до новорічного столу: він не потребує ані риби, ані м'яса, але здатен прикрасити кожне застілля.
Нам знадобляться: адигейський сир – 300-350 г, листя нурі – одна пачка, борошно – одна склянка, велика цибулина, сіль, будь-які спеції за смаком, куркума, вода – стільки, скільки забере борошно, сметана для приготування кляру – 1 столова ложка.
Ріжемо сир невеличкими пластинами приблизно 10-11 шт. Листя нурі, які продаються квадратними, розрізаємо на смужки.
Готуємо кляр. Змішуємо борошно з водою, додаємо дрібнесенько натерту цибулину, спеції, сіль. Ретельно вимішуємо до консистенції густої сметани.
Смужки листя нурі змочуємо у воді і розстеляємо кожну окремо. Кладемо зверху шматочки сиру и загортаємо в листя.
Нагріваємо пательню, наливаємо олію, занурюємо приготовлені шматочки в кляр, викладаємо і смажимо з обох боків.
Викладаємо на тарілку і подаємо на стіл, прикрасивши кетчупом, хріном або гірчицею.
Раніше ми писали також, як приготувати картопляний салат за австрійським рецептом.
Читайте також:
Заєць із шкарпеток: робимо символ року власноруч