Чай з кропиви: рецепт стрункої фігури
Потужний засіб для схуднення та виведення зайвої рідини, який у прямому значенні слова є під ногами – це кропива. Найцілюща вона у травні, а ще заздалегідь можна її й насушити, тому – уперед!
Чай із кропиви ефективний при надмірній набряклості, оскільки він легко виводить зайву воду. А ще він дозволяє знизити апетит, тому що дає можливість легше переносити відмову від занадто калорійних продуктів. Корисні речовини, які містяться в ньому, допомагають організмові уникнути відчуття голоду завдяки впливу на обмін білків та вуглеводів.
З кропиви найкраще робити неміцний чай, оскільки його, на відміну від насиченого відвару, можна вживати протягом тривалого часу.
Знадобляться:
Кропива свіжа або сушена – 1 ч. л.
Свіжий сік лимона – 0,5 ч. л.
Вода – 0,25 л
Перед тим, як заварювати чай із кропиви, подрібнюємо листя.
Кип’ятимо воду, всипаємо кропиву, проварюємо не довше хвилини, проціджуємо та даємо трохи охолонути. Додаємо лимонний сік.
П’ємо за 30–15 хвилин до їди.
Максимальна добова доза: три чашки чаю.
Читайте також:
Зелений салат з листя кульбаби