Цікава страва: готуємо голубці з куркою і вівсянкою
Знадобляться:
філе куряче – 500 г,
капуста (невелика) – 1 шт.,
пластівці вівсяні – 0,5 склянки,
морква – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
помідор – 1 шт.,
яйце – 1 шт., сіль,
чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – для смаження,
вода – 300 мл.
Куряче філе помити, обсушити і крупно порізати. Вівсяні пластівці змішати з яйцем. Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити овочі на соняшниковій олії до м’якості. Перекрутити на м’ясорубці куряче філе разом з вівсяно-яєчною сумішшю, туди ж додати 2/3 овочевої засмажки, посолити і поперчити.
Перемішати всі інгредієнти в однорідну масу – начинка для голубців готова. До невеликої кількості обсмажених овочів (цибулі і моркви), що залишилися, додати порізаний маленькими кубиками помідор, влити окріп і довести засмажку до кипіння. Проварити на сильному вогні хвилин 5. Це буде соус.
Підготувати капусту: зняти з головки акуратно листя і відварити його протягом 5 хвилин у великій кількості води, потім викласти в миску і дати охолонути. Затим акуратно зрізати потовщення на листках або ж відбити молоточком. Потім у кожен листок загорнути начинку, формуючи рулетики-конвертики. Скласти підготовлені голубці в казан або каструлю з товстим дном, залити соусом і поставити на вогонь. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 20–30 хвилин.
Подавати на стіл голубці гарячими.
Читайте також:
Готуємо перлову кашу з овочами