Цитрусова випічка: готуємо кексики з мандаринами
Знадобляться:
мандарин – 1 шт.,
борошно пшеничне – 230 г,
яйця – 2 шт.,
олія соняшникова – 100 мл,
цукор – 150 г,
розпушувач – 1 ч. л.,
ванілін – щіпка,
масло вершкове або олія (для змащування форми ) – 1 ч. л.
Мандарин ретельно помити, розрізати на шматочки разом зі шкіркою, видалити кісточки і подрібнити до стану пюре за допомогою блендера або будь-яким зручним способом. Якщо суміш вийшла дуже сухою, можна додати 1–2 ст. л. води. У глибокій мисці змішати яйця і цукор, збити міксером або блендером 3–4 хвилини до пишності, поки маса не стане білою. Додати олію, ванілін і перемішати ретельно. Потім додати мандаринове пюре, просіяти через дрібне сито 1/3 борошна і як слід перемішати. Затим просіяти борошно, що залишилося, з розпушувачем і знову добре розмішати до однорідної маси, щоб не було грудочок. Готове тісто має бути густим та в’язким. Якщо воно стікає з лопатки або ложки широкою «стрічкою» – саме те, що потрібно.
Читайте також Смачна випічка: ароматне печиво з глазур’ю та спеціями
Форми для кексів змастити вершковим маслом або соняшниковою олією, розкласти в них тісто, заповнюючи приблизно на 2/3 від об’єму. Запікати кексики в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 хвилин, поки вони не стануть красивого карамельного кольору. Потім дістати, дати охолонути і можна подавати на стіл.