Десерт в мікрохвильовці: готуємо шоколадний кекс у чашці
Знадобляться:
борошно пшеничне – 70 г,
какао-порошок – 15 г,
цукор – 60 г,
яйце – 1 шт.,
молоко – 40 мл,
соняшникова олія – 30 г,
розпушувач для тіста – 2 г,
сіль – 1 щіпка.
Борошно просіяти в миску з розпушувачем, туди ж всипати какао-порошок, перемішати. Вбити яйце, влити молоко і соняшникову олію, вимісити швидко вінчиком однорідне тісто, воно повинно бути схоже за консистенцією і кольором на розтоплений шоколад. Розкласти треба шоколадне тісто в чашки, заповнюючи ним максимум половини.
Поставити чашки в мікрохвильовку на потужність 800 Вт, випікати 3 хвилини. Шоколадні кекси добре піднімаються під час випічки і не опадають. Дати їм охолонути, подавати на стіл можна теплими. Подаючи на стіл, можна для краси і соковитості полити кекси зверху згущеним молоком.
Читайте також Сезонна страва: гарбузовий пиріг