До святкового столу: дуже смачний салат «Гранатовий браслет» з куркою та грибами
Знадобляться:
куряча грудка – 200 г,
морква – 1 шт.,
буряк – 1 шт.,
картопля – 1–2 шт.,
печериці – 200 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
яйця – 2 шт.,
гранати – 1 шт.,
волоські горіхи (чищені) – 30–50 г, майонез – 180 г,
олія – для смаження,
зелень свіжа – для прикрашання,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Зварити або запекти в духовці овочі в шкірці, остудити й почистити, куряче філе теж відварити в підсоленій воді до готовності. Печериці помити, порізати невеликими шматочками, цибулю почистити від лушпиння і порізати кубиками. Розігріти на сковороді трохи олії і обсмажити спочатку гриби до випаровування рідини, потім додати цибулю і обсмажувати все разом ще 5–7 хвилин. Картоплю натерти на грубій тертці й викласти першим шаром на широкому блюді, формуючи коло, а щоб сформувати браслет, у середину поставити невелику банку або будь-яку круглу формочку. Картоплю змастити зверху майонезом, можна трохи присипати порізаною зеленню.
Другий шар — натертий на грубій тертці буряк, зверху знову шар майонезу. Третій шар — дрібно порізане варене м’ясо та майонез, четвертий шар — смажені гриби з цибулею і майонез, п’ятий шар — натерта на грубій тертці морква, зверху — подрібнені волоські горіхи, на них нанести шар майонезу. Шостий шар — відварені й подрібнені яйця та майонез. Потім поставити салат у холодильник на деякий час, щоб він просочився. Перед подачею вийняти із середини формочку, прикрасити зернами граната й гілочками зелені.