До святкового столу: новорічні канапе з пастою з крабових паличок
Знадобляться:
крабові палички – 150 г,
яйце – 3 шт.,
сирний сир – 100 г,
майонез – 2 ст. л.,
петрушка – кілька гілочок,
кріп – для прикраси,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
житній хліб – кілька скибочок,
зерна граната – для прикраси.
Яйця відварити, остудити і почистити, довільно порізати. Крабові палички теж порізати великими шматочками. Подрібнити яйця і крабові за допомогою блендера або будь-яким зручним способом. Додати в масу майонез, сирний сир і кілька листочків петрушки (частину залишити для прикрашання), посолити і поперчити за смаком, добре перемішати. Для оформлення знадобиться кондитерський мішок або ж поліетиленовий пакет, у якому потрібно зрізати куточок. Заповнити пакет або мішок крабовою пастою і на кілька хвилин прибрати в холодильник.
Читайте також Страви на Новий рік: крабові кульки із сиром і часником
Поки паста охолоджується, підготувати хліб. Вирізати з нього круглі заготовки або ж вирізати заготовки у формі ялинки.
фото iamcook.ru
Хлібні заготовки можна попередньо підсушити в духовці або на сухій сковороді. На круглу заготовку нанести об’ємно крабову пасту, на «ялинку» – просто нанести шар. Зверху прикрасити зернами граната і кропом у вигляді ялинкових голочок. Готові канапе можна подавати на стіл.