Готуємо з «гуманітарки»: грузинський суп шешамаді
Густий, наваристий, неймовірно смачний і водночас простий у приготуванні, цей суп до того ж не потребує м’ясних інгредієнтів – нам знадобиться лише банка консервованої квасолі з «гуманітарки».
Грузинські супи вважаються доволі складними у приготуванні, проте це не так. З банки звичайної квасолі з «гуманітарки» легко можна приготувати справжній наваристий шешамаді: суп, який багато хто любить більше, ніж м’ясні перші страви. Якщо у вас немає консервованої фасолі, візьміть 1,5 склянки звичайної, замочіть її напередодні в холодній воді та проваріть до готовності.
Знадобляться:
800 г червоної консервованої квасолі;
200 г цибулі;
350 г картоплі;
4 зубчики часнику;
30 г вершкового масла;
2 ст. л. олії, стільки ж томатної пасти;
800 мл води;
15 г свіжої або сушеної кінзи;
1 ч. л. хмелі-сунелі, стільки ж пластівців червоного перцю чилі;
0,5 ч. л. чорного меленого перцю;
2 ч. л. солі.
Розігріти в каструлі з товстими стінками олію та додати до неї вершкове масло, обсмажити дрібно нарізану цибулю до прозорості.
Потім додати в каструлю нарізану кубиками картоплю та влити воду. Перемішати, довести до кипіння та варити під кришкою 15 хвилин на слабкому вогні. Потім додати в каструлю червону квасолю з банки разом із соком.
Туди ж покласти томатну пасту, висипати пластівці чилі, чорний перець, хмелі-сунелі. Перемішати, довести до кипіння та варити 10 хвилин на слабкому вогні.
Останній штрих: посипати суп подрібненою кінзою та часником, частину супу пюрирувати за допомогою блендера та розлити по тарілках.
Подати шешамаді обов’язково гарячим і зі свіжим хлібом.
Спробуйте приготувати також капусняк за одним з трьох рецептів
Також ми писали про два напої з імбиру, що зігріють у холодну погоду.