Готуємо плов з грибами – смачний рецепт до Посту

26.03.2021 16:30 Корисно
Фото blogspot.com Фото blogspot.com
Дуже ситна та ароматна пісна страва, особливо якщо готувати її з лісовими грибами або ж використовувати кілька видів грибів одночасно. Але якщо в наявності лише печериці або гливи – теж виходить дуже смачно.

Знадобляться:
гриби свіжі або заморожені (опеньки, лисички, білі,
польські гриби, печериці, гливи) – 600 г,

ріпчаста цибуля – 300 г,
морква – 300 г,
рис – 250 г,
часник – 2 головки (невеликі),
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
зіра, куркума – 1–2 щіпки,
соняшникова олія – для смаження.

Цибулю і моркву почистити. Цибулю порізати півкільцями, а моркву – тонкими брусочками. Гриби розморозити (якщо заморожені), великі порізати, маленькі можна готувати цілком. У сотейнику з товстим дном розігріти олію і обсмажити цибулю до м’якості, потім додати гриби і готувати до випаровування рідини.

Після додати моркву, перемішати і смажити, помішуючи, 2–3 хвилини. Потім додати сіль, чорний мелений перець та інші спеції, перемішати. Рис промити кілька разів, викласти в сотейник поверх овочів і грибів, розрівняти, але не перемішувати.

Акуратно залити водою зверху так, щоб вода покривала рис на 2 см. Ще трішки посолити і варити на середньому вогні до повного вбирання рідини рисом. Потім акуратно втиснути часник у рис, не перемішуючи його, накрити кришкою і готувати ще приблизно 25–30 хвилин. Коли рис буде готовим, його можна перемішати і подавати на стіл. 

Автор:
Олеся Скачко