Готуємо моркву по-корейському на зиму
Знадобляться:
морква – 1,5 кг,
ріпчаста цибуля – 250 г,
часник – 1 головка,
приправа для моркви по-корейському – 0,5 пачки (15 г),
цукор – 100 г,
сіль – 1 ст. л.,
коріандр мелений – 0,5–1 ст. л.,
чорний мелений перець – 0,5 ч. л.,
олія – 50 мл.
Моркву почистити й натерти на спеціальній тертці або порізати довгими тонкими брусочками, викласти у велику миску. Ріпчасту цибулю почистити і дрібно порізати, часник вичавити через прес і додати до моркви. Туди ж всипати цукор, сіль і всі спеції, влити олію і оцет. Усе ретельно перемішати і пом’яти моркву руками, щоб виділився сік. Потім накрити кришкою і поставити в холодильник на добу. Наступного дня розкласти моркву по чистих стерилізованих банках, накрити кришками (але не закочувати) і простерилізувати наповнені банки в каструлі з гарячою водою: об’ємом 0,5 л – 10 хвилин, 1 л – 15–20 хвилин. Закатати, перевернути, укутати і дати охолонути. Зберігати в прохолодному місці.
Читайте також: Готуємо китайський соус зі слив