Готуємо ніжні та найсмачніші курячі котлетки із сиром

14.01.2020 08:00 Корисно
фото iamcook.ru фото iamcook.ru
Котлети з м’яса та сиру? А чому б і ні. Це цілком прийнятне поєднання, такі котлети виходять дуже ніжними та соковитими, з тонким сирним смаком. За бажанням можна додати будь-яку зелень або спеції.

Знадобляться:
фарш курячий – 500 г,
сир кисломолочний – 200 г,
яйця – 1–2 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
олія – для смаження,
борошно – для обвалювання котлет,
сіль, чорний мелений перець –
за смаком,
зелень (будь-яка) – за бажанням.

Спочатку потрібно підготувати сир. Якщо він занадто сухий, з великими крупинками, його треба перетворити на пастоподібну масу, інакше смак і вигляд котлет буде не такий, як потрібно. Тому сир попередньо треба розтерти з курячим яйцем до однорідності. Цибулю почистити і дрібно порізати (можна подрібнити блендером). Потім змішати фарш із сиром, додати подрібнену цибулю, сіль і чорний мелений перець, за бажанням можна додати дрібно порізану зелень, добре вимісити. Мокрими руками сформувати невеликі котлетки, обваляти в борошні (або в панірувальних сухарях) і обсмажити на сковороді на невеликій кількості олії до рум’яної скоринки з обох боків. Щоб зробити котлети м’якішими, можна влити у сковороду трохи води і протушкувати їх під кришкою декілька хвилин. Подавати на стіл з будь-яким гарніром.