Готуємо салат «Марсель» з курячим філе та чорносливом
Знадобляться:
куряче філе – 200 г,
чорнослив (без кісточок) – 70 г,
морква по-корейському – 100 г,
часник (за бажанням) – 1 зубчик,
волоські горіхи – 30 г,
часник – 2–3 зубчики,
сир твердий – 100 г,
яйця – 2 шт.,
майонез – за потребою,
петрушка – кілька гілочок,
сіль – за смаком.
Відварити яйця до готовності. Куряче філе відварити в підсоленій воді, остудити й порізати невеликими кубиками. Чорнослив залити окропом на кілька хвилин, потім воду злити, а сухофрукти порізати тонкими смужками. Дрібно порізати моркву по-корейському (одну жменьку відкласти), а волоські горіхи порубати й підсушити на сковороді без олії. Потім у невеликій мисці змішати горіхи та моркву, за бажанням додати подрібнений зубчик часнику. Натерти сир на дрібній тертці, додати майонез і рубаний часник. Добре перемішати. Остання операція — зібрати на плоскому блюді салат. Перший шар — куряче філе, зверху — порізаний чорнослив, потім сіточка майонезу. Поверх чорносливу — шар моркви з горіхами, зверху — сирна шапочка. Яйця натерти на грубій тертці і викласти на сирний шар, подрібнити петрушку й посипати поверх яєць. І наостанок прикрасити зверху відкладеною корейською морквою.