Готуємо тушковану курячу печінку «Красуня Сходу»

06.09.2020 18:00 Корисно
фото iamcook.ru фото iamcook.ru
Надзвичайно ніжна і м’яка куряча печінка в томатно-гострій підливі. Відмінний варіант до будь-якого гарніру.

Знадобляться:
куряча печінка – 500 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
часник – 1 зубчик,
олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
паприка – за смаком,
крохмаль – 1,5 ст. л.;
для соусу:
томатний соус або паста – 4 ст. л.,
соєвий соус – 5 ст. л.,
мед – 1–2 ч. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
олія – 1 ст. л.

Печінку промити і обсушити, розрізати навпіл, викласти в миску. Часник почистити і подрібнити, додати до печінки, туди ж всипати крохмаль, мелений перець і паприку, трохи посолити і влити олію, перемішати, відставити убік. Поки печінка маринується, приготувати соус для неї. У зручному посуді змішати соєвий соус, томатний соус або пасту, мед, олію і чорний мелений перець.

Якщо соус виходить занадто густим, додати трохи води. На сковороді розігріти олію і обсмажити на ній порізану півкільцями цибулю. Потім до неї перекласти печінку і обсмажити її по 2 хвилини з кожного боку. Влити підливу, можна також влити трохи води і тушкувати печінку під кришкою хвилин 7, не довше. Вимкнути вогонь і дати страві настоятися потім ще хвилин 10. Подавати на стіл з будь-яким гарніром.

Читайте також Страва в духовці: запікаємо куряче філе з баклажанами і помідорами 

Автор:
Вероніка Добриня