Готуємо в мікрохвильовці: картопля з сиром, беконом і сметаною
Знадобляться:
картопля – 3 шт.,
бекон – 2 скибочки,
сир твердий – 30 г,
сметана – 2 ст. л.,
цибуля зелена – 1–2 пера,
сіль, чорний мелений
перець – за смаком.
Картоплю помити як слід, обсушити і виделкою зробити невеликі проколи по шкірці. Викласти картоплю у форму для мікрохвильової печі, туди ж покласти скибочки бекону, накрити форму спеціальною кришкою для мікрохвильовки або ж скляною кришкою, встановити потужність на 800 Вт і готувати 8–9 хвилин. Дати картоплі охолонути. Бекон перекласти на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир. Потім кожну картоплину акуратно розрізати навпіл, не дорізаючи до кінця. Розкрити її і виделкою трохи розім’яти картопляну м’якоть, злегка посолити і поперчити.
У кожну картоплину викласти натертий твердий сир і поставити в мікрохвильовку на 1 хвилину, не накриваючи нічим, щоб сир розплавився. На готову картоплю покласти трохи сметани, зверху покришити бекон і посипати порізаною цибулею. Інгредієнти можна збільшувати або змінювати на свій смак.
Читайте також Готуємо з терну: смачні желе, джем та квас