Кабачки з апельсином: готуємо неймовірно смачне варення
Знадобляться:
кабачки (краще молоді сорту цукіні) – 1 кг
апельсини – 2 шт.
цукор – 800 г
Якщо кабачки не дуже молоді, то треба позбавити їх від «обкладинки». Шкірка знімається за допомогою картопляного ножа. Після чого витягується насіння. Тверда частина м’якоті нарізається невеликими кубиками та вирушає у миску.
Засипати цукром і відразу починати варити варення, акуратно перемішуючи із цукром. Довести до кипіння і відставити убік на 12 годин під ситцевою тканиною.
Додати дрібно нарізаний апельсин зі шкіркою, але без плівочек та кісточок. Кабачкове варення з апельсином слід довести до кипіння вдруге і знову залишити на 12 годин під тканиною, що дихає.
Втретє довести кабачки до кипіння – і прозоре, з принадним легким апельсиновим ароматом варення готове! Якщо ви вирішите закатати десерт на зиму в скляні банки, добре їх простерилізуйте.
Приємного кабачкового чаювання!
Раніше ми писали також про два перевірені рецепти та п'ять правил хрумкості огірків.
Читайте також:
Які права має родина загиблого працівника у воєнний час