Консервуємо на зиму: яблука, мариновані шматочками у пряному сиропі
Фото: prismafinland.ru
Ароматні, щільні часточки яблук з пряним смаком і ароматом можна використовувати в будь-якій випічці або їсти просто так.
Знадобляться:
яблука – 4–5 шт.,
цукор – 70 г,
гвоздика – 1–2 шт.,
кардамон –1–2 шт.,
аніс – 0,25 ч. л,
вода – 400 мл.
Яблука помити, зрізати шкірку й нарізати на шматочки довільної форми, розкласти їх у підготовлені чисті банки. Закип’ятити воду, залити нею яблука, накрити кришками і почекати 15–20 хвилин. Потім злити воду в каструлю, додати цукор, прянощі, розмішати, знову закип’ятити і тримати маринад на вогні 5–10 хвилин. Потім залити ним яблука в банках, закатати, перевернути, укутати й дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.
Спробуйте також: Консервуємо на зиму: яблучне варення з корицею
Оперативні новини читайте в нашому Telegram
Підписуйтесь на Google News, щоб бути у курсі останніх новин.