Консервуємо овочі: гострі баклажани
Перший більш морочливий — але і страва має ефектніший вигляд. Другий рецепт, із записника наших бабусь, трохи простіший, навіть не передбачає стерилізації. Але результат аж ніяк не гірший, перевірено на практиці.
Пікантні рулетики
Фото: – moefermerstvo.ru
Знадобляться: баклажани — 2,5 кг, солодкий перець — 0,5 кг, перець червоний пекучий — 3–4 шт., часник — 3 головки, олія — 0,5 склянки, цукор — 0,5 ст. л., оцет (9 %) — 1 ст. л.
Баклажани нарізати по всій довжині на тоненькі смужечки, посолити й залишити постояти, щоб пішла гіркота — орієнтовно 2 години. До кінця цього терміну підготувати промазку: помити, почистити всі інші продукти і пропустити їх через м’ясорубку. Після цього баклажани трохи відтиснути й обсмажити з обох боків на олії. Поки вони остигатимуть, додати до овочевої маси цукор і олію. Після цього кожну баклажанову смужечку змастити начинкою і акуратно скрутити рулетики. Розкласти їх, щільно, але обережно утрамбовуючи, у попередньо простерилізовані півлітрові баночки. Накрити банки так само простерилізованими кришками й поставити їх стерилізуватися (7–10 хвилин). Після цього закатати, перегорнути й укутати рушником до повного остигання.
Кобра» з баклажанів
Фото: simya.com.ua
Знадобляться: баклажани — 1 кг, часник — 0,5 склянки, 3 гіркий перець — 3 шт., солодкий перець — 3 шт., оцет (9 %) — 1 склянка.
Баклажани нарізати тоненькими кільцями, посолити. Приготувати суміш для занурювання: перець і часник прокрутити на м’ясорубку, додати оцет. Як баклажани стечуть, обсмажити їх на олії, занурити в приготовану суміш, скласти в банку, притискуючи зверху, щоб вмістилося якомога більше. Наповнені банки можна закатати, а можна просто закрити поліетиленовою кришкою, яку для цільності слід занурювати в гарячу воду. Зберігати в холодному місці.