Корисні страви: готуємо сирну запіканку з гарбузом
Знадобляться:
гарбуз – 500 г,
сир кисломолочний – 400 г,
яйця – 2 шт.,
борошно – 2 ст. л.,
цукор – 3 ст. л.,
цукор ванільний – 1 ч. л.,
вершкове масло – 1 ст. л.,
сіль – 1 щіпка,
шоколад чорний (за бажанням) – 50 г.
Гарбуз помити і обсушити, потім викласти на деко і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин. Потім ложкою вибрати м’якоть гарбуза в миску. Додати до м’якоті гарбуза 400 г кисломолочного сиру, яйця, цукор і ванільний цукор, посолити. Всипати борошно і як слід перемішати всі продукти – можна подрібнити блендером, щоб вийшла однорідна кремова маса.
Змастити форму для запікання вершковим маслом, викласти туди отриману масу і запікати в духовці за температури 180 градусів 35–40 хвилин, поки не підрум’яниться. Подаючи на стіл, запіканку можна прикрасити натертим шоколадом.
Читайте також Вівсянка з гарбузом: смачний та корисний сніданок