Легка вечеря: готуємо салат із щавлю з помідорами

11.06.2020 18:00 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Легкий літній салат зі свіжої зелені з овочами, а пікантності йому надає оригінальна заправка.

Знадобляться:
щавель – 200 г,
помідори – 3–4 шт.,
горіхи волоські очищені – 70 г,
часник молодий – 2 зубчики,
гірчиця – 0,5–1 ч. л.,
олія – 2–3 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Щавель помити і обсушити. Волоські горіхи порубати дрібно. Обрізати у щавлю стебла (для салату потрібне листя), листя порізати тонкими смужками. Помідори помити і порізати невеликими кубиками або часточками. Приготувати заправку: змішати в невеликій ємності олію, видавлений часник, гірчицю (за смаком), додати сіль і мелений перець. Подавати салат можна як порційно, тоді в кожну тарілку спочатку викласти порізаний щавель, помідори, додати горіхи і полити заправкою, а можна змішати все в одній мисці і просто розкласти по тарілках. Такий салат можна подавати як окрему страву, так і як доповнення до гарніру.

Читайте також Випічка з щавлем: готуємо смачні слойки

Автор:
Вероніка Добриня