Маринований кавун: смачна закуска до будь-яких страв

19.09.2020 15:45 Корисно
фото 1000.menu фото 1000.menu
Такі кавуни можна подавати до м’яса, риби або просто як закуску на стіл.

Знадобляться:
кавун – 2 кг,
вода – 800 мл,
оцет – 50 мл,
сіль – 2 ст. л.,
цукор – 3–4 ст. л.,
перець горошком запашний – 2 шт.,
лавровий лист – 1 шт.

Кавун помити, розрізати на частини, зрізати зелену кірку, а м’якоть нарізати на шматочки, зручні для закладання. У чисті сухі банки розкласти шматочки м’якоті кавуна. Закип’ятити воду, залити нею банки з кавуном, накрити кришками і дати трохи постояти, 15–20 хвилин. Потім злити воду назад у каструлю, закип’ятити її, додати сіль, цукор і спеції, оцет, дати ще покипіти 1–2 хвилини і прибрати з вогню. Залити маринадом у банках м’якоть кавуна доверху, закатати їх, перевернути, укутати і залишити остигати.

Зберігати маринований кавун краще в темному прохолодному місці.

Читайте також Домашня консервація: готуємо варення з моркви