Маринуємо цвітну капусту: два цікавих рецепти

21.09.2019 08:00 Корисно
фото kp.ua фото kp.ua
Цвітна капуста дуже корисна, чудово засвоюється та дуже смачна в будь-якому вигляді. Пропонуємо вам два рецепти її маринування на зиму.

Маринована цвітна капуста з куркумою


фото chef.com.ua

Знадобляться:
цвітна капуста – 1,8–1,9 кг,
вода – 3 л,
куркума – 4 ст. л.,
лавровий лист – 2–3 шт.,
коріандр мелений – 2 ст. л.,
гірчиця (суха) – 2 ч. л.,
запашний перець горошком – 10 шт.,
чорний перець горошком – 15 шт.,
оцет – 150 мл,
цукор – 5 ст. л.,
сіль – 2 ст. л.,
зелень (базилік зелений, петрушка) – 1 пучок.

Капусту помити, розібрати на суцвіття і розрізати на невеликі шматочки. Налити в каструлю воду, закип’ятити її, посолити і перекласти туди шматочки капусти, проварити на невеликому вогні приблизно 2–3 хвилини. Потім викласти капусту в окремий посуд, а воду злити. Капуста повинна трохи охолонути, а поки вона остигає, приготувати маринад. Закип’ятити три літри води, додати цукор, сіль і спеції, проварити 3 хвилини, в кінці влити оцет, перемішати і вимкнути. Зелень помити і обсушити. У заздалегідь простерилізовані сухі банки викласти капусту і зелень, чергуючи шари, капусту щільно укладати не потрібно. Залити гарячим маринадом, закатати, перевернути, укутати і дати охолонути.

Маринована цвітна капуста з овочами


фото vkusno.mirtesen.ru

Знадобляться:
цвітна капуста – 2 шт.,
буряк – 2 шт.,
морква – 2 шт.,
болгарський перець – 2–3 шт.,
сіль – 100 г,
цукор – 100 г,
оцет 9 % – 100 мл,
перець горошком гострий – 20 шт.,
часник – 4 зубчики,
вода – 1,5 л.

Капусту помити, розібрати на суцвіття. Буряк і моркву почистити, натерти на тертці для корейської моркви, болгарський перець помити, вирізати насіння і нарізати тонкими смужками. Часник почистити і порізати невеликими смужками. Відварити суцвіття капусти в підсоленій воді протягом 10 хвилин, потім витягнути і остудити. Приготувати маринад: закип’ятити 1,5 літра води, розвести в ній сіль, цукор, викласти буряк, моркву і болгарський перець і відварити приблизно 2–3 хвилини, перш ніж вимкнути, додати оцет. У сухі стерилізовані банки покласти перець горошком і часник, потім капусту і овочі шарами, залити маринадом, закатати, перевернути, укутати і дати охолонути. Зберігати в прохолодному місці.