Маска з абрикосів для обличчя: правила застосування
Не можна робити абрикосові маски, якщо на обличчі є ранки, травми, гнійники. Плоди мають бути тільки соковиті й найсвіжіші. Шкірку та кісточки слід прибрати. Абрикоси не повинні бути холодними: якщо плоди зберігаються в холодильнику, їх потрібно витягнути за годину до приготування засобу.
Готова маска не має містити грудочок, її потрібно попередньо протестувати на шкірі зап’ястя. Наносити такий засіб на розпарену шкіру, попередньо очищену скрабом, і тримати близько півгодини, після чого змивати водою кімнатної температури. Після маски нанести на шкіру звичайний живильний крем.
Повний курс використання засобу — не менше 10 процедур, періодичність — один раз у п’ять днів.
І бонусом — дуже прості рецепти абрикосової маски.
Класична: абрикосове пюре або серветку, змочену в абрикосовому соку, накласти на шкіру — от і все. Якщо до 2 ст. л. абрикосового пюре додати 1 ст. л. теплого молока — отримаємо живильну маску.